Welkom bij Christengemeente Zuidhorn

Vitamines nodig? . . .

Veel mensen hebben last van het griepvirus. Soms zo erg, dat het een tijd duurt voordat ze er overheen zijn. Je voelt je niet lekker. Blijft thuis, duikt onder de warme dekens. Je hoopt dat het snel beter gaat. Ik stel dit even centraal. Want je hebt dat in het geloofsleven ook. Je zit niet lekker in je vel en geloof, je komt soms rillerig over. Je hebt geen energie meer. Je hebt Vitamines voor je Hart nodig!.. Want zonder al die medcijnen en vitamines gaat het niet goed met je. En daar heb je nu de Hemelse Apotheek voor nodig. Een speciale apotheek, met een mooie naam: De Hemel. Vitamines?..Potten vol. Voor alle kwaaltjes. Vitamine D…En de D staat voor Dankbaarheid….3x daags een tablet. Als ik eerlijk ben en even voor mezelf praat, kom ook weinig toe aan die vitamine D, Dankbaarheid. Dat potje staat in mijn leven vaak wat achteraf. Dan ga je zoveel dingen gewoon vinden….ook niet goed. Dan wordt je een minder gelukkig mens…Mag ik u/jou iets vragen? Gebruikt u/jij ook wel eens die Vitamine D?.. Dankbaar zijn….Of vitamine G van Genade?..Of vitamine L van Liefde?…Vitamine V van Vrede (in je hart)? Vitamine B van Blijdschap? Of vitamine Z van Zingen?.. Ze hebben een gunstige uitwerking bij geloven. Ze geven energie om het aan anderen te vertellen. Daarmee ontdek je dat het machtig is om de Here Jezus te kennen. Hij die op Golgtha het grote medicijn ZIJN LEVEN, gaf voor u/jij en voor mij. Kostprijs vitamines: is al betaald… Naam: Dankbaarheidsmedicijnen. Maak mij tot een instrument van Uw VREDE (V). Maak mij tot een kanaal van UW LIEFDE (vitamine L)

Advies: medicijnen uit de potjes toedienen, dan worden ze gevuld: In het ene potje een Bijbeltje dat ik kreeg.In het andere potje een bedankbriefje van iemand voor wie ik wat mocht betekenen. Een steen als aandenken aan een mooie vakantie.. Een potje vol Bijbelteksten … voor als ik vitamines nodig heb.Een liturgie van een dienst die ik niet vergeet. Steeds meer potjes…steeds meer zegeningen….tellen!!!

Speciale bijsluiter. Deze vermeldt grote bijwerkingen: verandering in je leven, in je denken, door het grootste medicijn dat God je geven wil: De Heilige Geest……. Vitamine voor je hart!.. Daar kun je niet buiten.. Heeft u/jij dat medicijn al eens gehaald?.. Het recept gevraagd?.. Moet u/jij doen. Anders verstrekt de apotheek het niet! En als u/jij dat doet,dan wordt u/jij een ander mens en ga je van vitamine G: van Genade leven…. Apotheek: de Hemel..Openningstijden: altijd bereikbaar, ieder uur en iedere minuut van de dag. Medicijnen…vitamines….Ik wens u/jij veel vitamines toe. En ga de medicijnen gebruiken! Want we zijn ziek van de zonden. De Heilige Geest zegt: Vitamine G gaan gebruiken: Genade. En vergeet vitamine V niet: Vergeving.

Ik houd meer van de zomer dan van de winter. Maar met deze medicatie kom je vast die lange winter wel door. Op weg naar Gods warme grote zomer.

H.T.